Nu har jag målat och vaxat klart men ytan ser flammig ut. Varför blir det så, har jag gjort något fel?

 In

Troligtvis har du inte gjort något fel alls!

Oftast försvinner ev. ojämnheter av sig själv, när vaxet har hunnit torka/härda mer.

Detta förutsätter förstås att du har applicerat vaxet jämt på en yta, som är målad så att det täcker. Vi brukar rekommendera två strykningar med färgen för bästa täckningsresultat. Risken annars är att det gamla underlaget kan lysa igenom och då kan ytan se ojämn ut.

Det är också viktigt att applicera vaxet enligt beskrivningen ovan om att applicera vax korrekt. Man ska alltid torka bort överflödigt vax allt eftersom man applicerar så att inte ytan hinner torka med ett för tjockt lager vax under. Polerar du upp ett vaxlager som har hunnit torka på ytan men som är för tjockt (och därmed fortfarande blött) kommer det att vara svårt att få en bra finish. Inträffar detta kan du antingen vänta några dagar för att vaxet ska hinna torka helt igenom (om inte lagret var supertjockt), eller så får man ta bort det överflödiga vaxet och börja om.

Vi rekommenderar varmt att du tar kontakt med din återförsäljare så kan de hjälpa dig om du upplever problem med vaxtekniken. Alla Annie Sloans återförsäljare är duktiga på att ge dig råd på vägen.