Hela världen får ta del av Simons målade möbler

Svensk deltagare i Painters in Residence

Simon OlssonPainters In Residence är Annie Sloans sätt att visa oss alla de möjligheter Chalk Paint™ har. Här väljer hon ut kreativa och inspirerande personer som gör det där lilla extra när de målar med hennes färg. Den senaste i raden är 17-årige Simon Olsson från Klippan.

Att som första svensk bli inbjuden av Annie Sloan att få delta i hennes program Painters in Residence är stort och väcker såklart uppmärksamhet hos alla Chalk Paint™-entusiasterna här i Sverige. Men faktum är att Simon blir ju faktiskt världskändis över en natt då färgen säljs och älskas över hela världen och Painters In Residence har kommit att bli en stor inspirationskälla för många.

-Det känns såklart fantastiskt att få den här möjligheten, säger Simon som redan för fyra år sedan köpte sin första burk Chalk Paint™. Jag älskar Annie Sloans produkter för att man så enkelt kan förändra en möbel. Jag tycker om att måla lager på lager och färgen tillåter att man experimenterar med den. Samtidigt som man får snabba resultat, det gillar jag.

Patina och djärva kulörer

Det Annie Sloan föll för med Simon är hans förmåga att skapa struktur och vacker patina genom att använda rikligt med färg och djärva kulörer.

Simon tycker om att måla stora saker, gärna skåp!

-Som en utgångspunkt har jag alltid en bild i huvudet av hur det ska bli men inte helt sällan kan det förändras under resans gång. Färgen tillåter ju verkligen att man arbetar på det sättet.

Provence är favoriten

Simon vill inte placera sig i något fack utan har en blandad inredningsstil. Han köper det han gillar och blandar friskt. Stilen är hans egen även om det drar lite åt det bohemiska och favoritfärgen bland Annie Sloans härliga kulörer är Provence.

Han målar mycket och förändrar ofta. Byter ut, säljer eller ger bort till kompisar eller föräldrarna. Målat om sina möbler har han gjort sedan han var liten och intresset för inredning startade tidigt. Redan som sjuåring samlade han på antikviteter och fick vara med i Antikrundan. Projekt och inredning är något han fått med sig i modersmjölken och det speglar även av sig när det gäller skolval. Nu går Simon andra året på gymnasiet och läser Interiör och Design.

Kreativt yrke

-Att mitt yrkesval inte skulle hamna någonstans inom det kreativa skulle förvåna mig mycket, avslutar Simon.

Och nu ser vi med spänning fram emot det som Simon kommer presentera som deltagare i Painters In Residence. Möbler som hela världen kommer att få inspireras av. Lycka till Simon!