Annie Sloan

Bakom Chalk Paint™ står konstnären och inspiratören Annie Sloan. Hon föddes i Australien, till en skotsk far och en fijiansk mor, men familjen flyttade till Kent i England när Annie var tio år.

Expert på dekorationsmålning

Efter en gedigen konstutbildning på universitet började Annie intressera sig allt mer för dekorationsmålning och blev med tiden en av världens främsta experter på området. Fram till idag har hon gett ut ett 20-tal böcker som har sålts i över två miljoner exemplar och översatts till elva olika språk.

Utvecklade Chalk Paint™

Annie var dock inte nöjd med de dekorationsfärger som fanns på marknaden. Det fanns ingen färg som uppfyllde hennes önskemål. Hon tog därför saken i egna händer och utvecklade sin egen. 1990 släpptes Chalk Paint™ och blev snabbt en succé. Och Annie Sloan har under de senaste 20 åren blivit en av de stora namnen inom inredning och dekorationsmålning. Bland annat har hon utsetts av den ledande, engelska dagstidningen The Daily Telegraph till en av Storbritanniens tio mest inflytelserika designers.

Huvudkontor i England

Nu lever och arbetar Annie Sloan i Oxford, England, tillsammans med sin man David. Där har hon kvar sin ursprungliga butik, där hon fortfarande säljer Chalk Paint™ till allmänheten och det är också här hon har etablerat huvudkontoret för sin internationella verksamhet.

Annie Sloan är en färglegend

Med Chalk Paint™ har Annie skapat en värld av möjligheter som alla kan ta del av. Att hon idag ses som en guru inom dekorationsmåleri – hon har till och med kallats: En färglegend – är ingen slump. Samtidigt som hon inspirerar andra blir hon själv ständigt inspirerad och utvecklingen av hennes kreativa värld pågår kontinuerligt. Chalk Paint™ gör oss alla kreativa.

Mer om Annie Sloan

Annies underbar Chalk Paint™  har blivit ett globalt fenomen så det finns massor av inspiration att hitta överallt på nätet, men om du är nyfiken på hennes egna sidor har vi listat dem till höger.

Sidor är oftast på engelska, men även om dina engelskakunskaper inte är superbra finns det fantastisk bildmaterial att inspireras av – det är bara att klicka och bläddra!

Chalk Paint™ att ladda ner

www.chalkpaint.com finns mer information samt nedladdningsbara säkerhetsdatablad.